06 55342548 info@vitaalsupport.nl

Voetreflex voor bedrijven

Een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim bij werknemers zijn werkstress-gerelateerde klachten. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de werknemers in Nederland een hoge werkdruk ervaart. Ruim één op de acht werknemers vertoont (eerste) symptomen van een burn-out.

Cijfers wijzen uit dat gezonde en vitale medewerkers productiever zijn: ze zijn minder vaak ziek, krijgen minder vaak een burn-out en gaan met plezier naar hun werk.

Voetreflexmassage

Met voetreflexmassage op de werkvloer investeer je in de gezondheid en het welzijn van je medewerkers. In Scandinavische landen, met Denemarken voorop, wordt voetreflexmassage al jarenlang succesvol ingezet bij het terugdringen van ziekteverzuim.

Klachten die ontstaan zijn door een verkeerde werkhouding of aanhoudende werkstress kunnen hiermee aangepakt worden. Een voetreflexmassage werkt stress-verlagend en ontspant de spieren. Uit diverse onderzoeken blijkt tevens dat de werktevredenheid van medewerkers toeneemt en kosten worden bespaard.

Fiscaal aantrekkelijk

Indien aan een aantal voorwaarden wordt voldaan, beschouwt de belastingdienst voetreflexmassage als vrije Arbo-verstrekking waardoor het aftrekbaar is van de loonbelasting.

Deze voorwaarden zijn:

  • De werkgever heeft een Arboplan.
  • De voetreflexmassage maakt in redelijkheid deel uit van dat Arboplan.
  • De voetreflexmassage vindt tijdens werktijd op de werkplek plaats.
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
  • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Meer weten? Ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvend informatief gesprek.